رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه جاری با حضور خیام نکوئی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونان سازمان و جمعی از روسای موسسات تحقیقات کشاورزی و قریب ۶۰۰ نفر از متخصصان، محققان و فعالان شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی و هوش مصنوعی در محل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خاطر نشان کرد: امروزه همه ما با محدودیتهای بخش کشاورزی آشنا هستیم و هر چه جلوتر میرویم، این محدودیتها بیشتر میشود. تاثیرات افزایش متوسط دما و تغییرات اقلیمی در تولیدات بخش کشاورزی کاملا مشهود است و با توجه به روند افزایشی دما در جهان و ایران شاهد محدودیتهای بیشتر در آینده خواهیم بود.
از طرف دیگر، جمعیت کشور رو به فزونی است، به طوری که در سال ۱۴۳۰ نیازمند ۱۸۰ میلیون تن مواد غذایی خواهیم بود.
وی با بیان این که در برنامه هفتم توسعه هم مقرر شده که تا پایان برنامه در تولید محصولات کشاورزی راهبردی به ۹۰ درصد خودکفایی برسیم اظهار داشت: برای تحقق این هدف راهی جز افزایش بهرهوری با استفاده از همه فناوریهای نوین نداریم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه تقویت لایههای هوش مصنوعی در کشور، به بیان ظرفیتهای موجود هوش مصنوعی در کشور پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از این ظرفیتها نخبگان و نیروی انسانی متخصص در این حوزه است. در نشستی با دانشجویان ایرانی در مالزی متوجه شدم که ۷۰ درصد از آنها در حوزههای مرتبط با این حوزه مشغول به تحصیل هستند.
محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم در سخنرانی خود گفت: در ۴۰ سال گذشته تولیدات بخش کشاورزی کشور بیش از پنج برابر افزایش داشته است که ۷٠ درصد آن، مرهون تلاش ها و دستاوردهای محققان سازمان تات، کشاورزان و معاونتهای اجرایی در وزارت جهاد کشاورزی بوده است.
مردی با اشاره به چالشهای امروز ایران و جهان در بخش کشاورزی، اظهار کرد: تغییر اقلیم، الگوهای آب و هوایی و به دنبال آن الگوی تولید را در آینده تغییر خواهد داد و ما اگر بخواهیم امنیت غذایی پایدار را داشته باشیم، باید الگوهای تولید را با شرایط جدید تطبیق دهیم تا بتوانیم غذای کافی سالم قابل دسترس را برای کشور تامین کنیم.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: چیزی که امروز به شدت نیازش احساس میشود، تحلیل و نظریهپردازی برای پدیدههایی است که در آینده اتفاق میافتد، برای انجام این کار ما نیازمند دادههای دقیق و تحلیل دقیق دادهها و اطلاعات هستیم.
وی با تاکید بر اینکه ما با تحلیل گذشته میتوانیم آینده را خلق کنیم، اظهار داشت: ما مجبوریم بهزودی کشاورزی دقیق را عملیاتی کنیم و ضروری است از فناوریهای مختلف هوش مصنوعی برای تهیه دادههای دقیق با استفاده از ماهوارهها و حسگرها و همچنین از الگوریتمهای هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل در همه مراحل کشاورزی از داشت، کاشت، برداشت و زنجیره تامین ارزش استفاده کنیم.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید